kosovo-banner-bg.png

Brønner i Kosovo

Restaurering av

Challenge

Mange av brønnene på landsbygda i Kosovo

er ødelagte og forurenset.

Kosovo er et lite land med vakker natur og flere historiske steder, men det er også et av Europas fattigste. På mange områder har landet hatt en beundringsverdig fremgang etter den ødeleggende krigen fra 1998-99.

 

Men av utfordringene de står overfor er at store deler av befolkningen ikke har tilgang på rent vann. Mangel på renseanlegg og kloakksystemer har gjort forurensning av elver og drikkevannskilder til et utbredt problem.  

 

Solution

Pursuit of Water jobber med å restaurere gamle, ødelagte brønner Kllodernice, Kosovo, slik at familiene i området får tilgang til friskt, rent vann til hjemmene sine og slipper å drikke forurenset vann som potensielt gjør dem syke.

 

Husstandene som ønsker å være med på prosjektet forplikter seg til å delta i byggeprosessen, bidra med 10% av utgiftene og å hjelpe til ved restaureringen av en annen brønn i nabolaget. Slik skapes et bedre samfunn gjennom å reparere brønner og bygge relasjoner. 

 

Bring change

Pursuit of Waters lokale partner i Kosovo, Water for Life, er en internasjonal non-profit organisasjon som har arbeidet i dette området i over ti år.

 

I 2018 fikk over 180 innbyggere i Kllodernice stabil tilgang til rent vann gjennom Water for Life sine prosjekter. Vi har et mål om å restaurere 10 nye brønner i 2019.

This project is presented by Pursuit of Water in partnership with Water for Life Kosovo, a registered non-profit in Kosovo.

 

We are making a progress.

Each month, we are restoring one well in the village.

Completed (2019)

10 Wells

Completed (2020.05)

05 Wells

Motta vårt nyhetsbrev

PURSUIT
       WATER
of
We’re a creative community, connecting people worldwide to bring change together. #water
Org.no : 919 522 232
  • White Instagram Icon
  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
Programs
Shared Talents
Projects
Rwanda
Kosovo
Kongo