top of page

SHARED TALENT

Do you have a passionate heart for justice issues? We'd like to give you an opportunity to impact the world by sharing your talents.
 
What you need to do is simply create your profile! Then, we'll ask for help when we start a project linked to your offers.
Hurra! Vårt Prosjekt : Regnsamlere i Rwanda ble valgt som VID-aksjonen 2018!
Vi er takknemlige for tilliten og ser frem til et kjempespennende samarbeid med VID vitenskapelige høgskole denne høsten.
15. - 19. oktober
vid-logo
VID vitenskapelige høgskole driver utdanning og forskning innenfor helse- og sosialfag, pedagogikk, ledelse, diakoni og teologi. Høgskolen tilbyr rundt 50 studieprogram på bachelor-, master- og ph.d.-nivå og består av ca 4500 studenter, 400 ansatte og studiesteder i Oslo, Bergen, Stavanger og Sandnes.

VID-AKSJONEN

VID-aksjonen (tidligere Diatøff) er VID høgskoles eget bistandsprosjekt. Gjennom en aksjonsuke høsten 2018 samler skolens studenter inn penger til et arbeid de brenner for. For VID-aksjonen 2018 valgte studentrådet ved VID Pursuit of Water sitt prosjekt : regnsamlere.

Aksjonsuken vil foregå på VIDs campus Diakonhjemmet i Oslo i uke 42, 15.-19.oktober. Gjennom ulike sosiale arrangementer denne uken vil studentene skape engasjement for global vannproblematikk og samle inn penger til våre samarbeidsskoler i Rwanda.

Er du student eller ansatt ved VID? Les mer om hvordan du kan engasjere deg i høstens bistandsprosjekt her.

VID-aksjonen

PROSJEKT: REGNSAMLERE

Ifølge UNICEF er 31% av verdens skoler uten tilgang på rent vann, dette er også et utbredt problem i Rwanda. En løsning på dette er å bygge regnsamlere på skoletakene. Slik fanges regnet opp når det høljer ned, og lagres deretter i store tanker hvor det filtreres og blir til rent vann. Vannet vil da kunne brukes i matlaging, vask av rom og bygninger, kopper og kar, håndvask og selvfølgelig også drikkevann.

 

Vi har som mål at VID-aksjonen samler inn nok penger til å bygge regnsamlere på tre skoler i Kigali. For å oppnå best mulig kvalitet og at lokale hensyn ivaretas, samarbeider Pursuit of Water med den anerkjente organisasjonen Water for Life som har lang erfaring med arbeid i flere afrikanske land, deriblant Rwanda.

BLI MED

I Aksjonsuken 15.-19.oktober vil det være ulike sosiale arrangementer på Diakonhjemmet for å skape engasjement og samle inn penger til VID-aksjonen 2018. Blant annet planlegger vi å arrangere klesbyttemarked, høstfest, konsert og quizkveld med kafé.

 

Det er fortsatt mulig å bli med i komité for Aksjonsuken! Sitter du på noen gode ideer, forslag eller er gira på å engasjere deg?

bottom of page